2018-03-15

Прощай, BMW, привіт, INDIAN, або новий співробітник компанії Polaris

Прощай, BMW, привіт, INDIAN, або новий співробітник компанії Polaris

Та ще й який співробітник! Колишній ТОП-дизайнер BMW Motorrad, Ола Стенегард (Ola Stenegärd), тепер працює в підрозділі Indian Motorcycles в компанії Polaris. Крім того, прийшов він не один, а з безліччю креативних ідей, які здатні кардинально змінити напрямок діяльності компанії. Що це за ідеї - розповімо в статті.


Ола Стенегард і його досягнення.

Головою відділу дизайну мотоциклів в BMW Motorrad Ола Стенегард пропрацював, ні багато, ні мало, 15 років. За цей час він, безумовно, брав участь у багатьох проектах, але найвідомішими стали S1000RR і R nineT.

BMW S1000 RR - серійний спортивний супербайк, який був представлений в Мюнхені в квітні 2008 року. Ця модель знаменита тим, що на гоночній версії саме такого байка їздила команда пілотів BMW Motorrad Motorsport на чемпіонаті світу з їзді на мотоциклах.

R nineT - дорожній / нейкед мотоцикл з максимально простою конструкцією і класичними рисами ретро-мотоциклів, який з'явився спеціально до 90-річчя компанії BMW.

Незважаючи на те, що останнім часом Ола займався переважно спортбайками і «боксер-Твін», його пристрастю були і залишаються американські «muscle bikes». У минулому він власноруч розробляв і будував всілякі кастоми, які були експонатами багатьох світових виставок, а деякі з них отримали призи на мотоциклетних конкурсах, наприклад, на Чемпіонаті Європи з будівництва мотоциклів (AMD European Championship of Bike Building) і на Mooneyes в Японії. Саме тому перехід в компанію Indian для Стенегарда також своєрідне повернення до коріння, до улюбленої справи.

Ще однією причиною, яка спонукала дизайнера вибрати для подальшого кар'єрного розвитку компанію Indian, стала можливість будувати байки на базі V-Твін. Створювати мотоцикли саме з такими типами двигунів - давня мрія Стенегарда. Ще більше діяльного дизайнера надихають нові горизонти і перспективи, які перед ним відкриваються. І один зі своїх планів він збирається здійснити незабаром.


Нова гілка розвитку Indian... спортивні мотоцикли

За словами самого дизайнера, незважаючи на успішну участь мотоциклів під брендом Indian в мотоциклетному спорті, лінійка «індіанців» не може похвалитися байками різних напрямків. В основному, це біг-твіни або мотоцикли в американському стилі. Але величезний потенціал бренду, як вважає Ола, дозволить з успіхом увійти в будь-який сегмент моторинку і утримати кращі позиції.

Кращим варіантом для руху вперед дизайнер вважає випуск під брендом Indian гоночних мотоциклів. Незважаючи на те, що байки класу суперспорт раніше ніколи не проводилися компанією, відповідно, немає досвіду і наступності, на які можна було б спиратися, Стенегард впевнений, що двигун V-твін здатний забезпечити ту саму відсутню спадщину, а бренд Indian передасть новим мотоциклам свої унікальні особливості. Як приклад дизайнер призводить компанію BMW, про яку також судили, як про компанію, яка випускає байки архаїчних конструкцій, так звані «pipe-and-slippers». Але робота дизайнера разом з іншими співробітниками зуміла розвіяти стереотипи, що склалися.


Інші задумки геніального дизайнера

Пріоритетом Ола Стенегарда була і залишається доступна кастомизація байків, яка успішно зарекомендувала себе в проекті R nineT. Цю можливість дизайнер постарається перенести і на нові моделі мотоциклів Indian. Стенегард вважає, що кастомайзинг - один з найважливіших факторів для володаря мотоцикла, спосіб змінити не тільки характеристики водіння, але і дизайн, витривалість і багато іншого.

В майбутньому Стенегард прагне розвивати під брендом Indian такі типи мотоциклів як круїзери і флет-трекери. Чоппери в цей список не входять, але при доступній кастомізації, власник легко зможе поставити витягнуту вилку на свій мотоцикл. Про інші ідеї і конструкції, які дизайнер планує привнести в компанію, він поки що замовчує. Ну що ж ... час покаже.

Powered by Froala Editor

Схожі новини
Indian Challenger Elite для тих, хто шукає щось більш ексклюзивне та унікальне
2022-12-01

Indian Challenger Elite для тих, хто шукає щось більш ексклюзивне та унікальне

Компанія Indian Motorcycle представляє новий баггер Indian Challenger Elite сміливого сапфірового кольору з чорними та титановими акцентами. Буде в...
Нова модель Scout Rogue від компанії Indian Motorcycle привносить агресивний стиль в культову лінійку мотоциклів Scout
2022-02-02

Нова модель Scout Rogue від компанії Indian Motorcycle привносить агресивний стиль в культову лінійку мотоциклів Scout

Потужний, надійний, комфортний та швидкий - Новий Scout Rogue пропонує найагресивніший стиль та ефективністьIndian Motorcycle, перша мотоциклетна к...
Indian Motorcycle представила нову модель FTR Rally.
2019-11-05

Indian Motorcycle представила нову модель FTR Rally.

5 листопада 2019 року в Мілані американська мотоциклетна компанія Indian Motorcycle анонсувала випуск нової моделі лінійки 2020 року - FTR Rally. В...
Всі публікації
© 2021 Indian Motorcycle Ukraine